Kerk-zijn vanaf 1 september

Kerk-zijn vanaf 1 september

Waar andere kerken al langer geopend zijn, hebben wij uit voorzorg bewust wat meer tijd genomen. Toch denken we dat het met de landelijke richtlijnen en de nodige veiligheidsvoorschriften geoorloofd is de eredienst weer op te starten.  Natuurlijk blijven we de actualiteit volgen en zullen we daarop reageren als dat nodig is met aanpassingen. Alles is dus altijd onder voorbehoud! Steeds blijft gelden: gebruik uw gezond verstand. Heb je klachten blijf thuis en laat je testen. 

De Emmaüskerk opent op zondag 6 september haar deuren.

Zondag 6 september starten we weer  met onze zondagse eredienst.  Wij kijken er naar uit om elkaar te ontmoeten en samen ons geloof te delen.

Dat wordt anders dan we gewend waren, we volgen we de aanwijzingen van de Kerkrentmeesters op.

Samen gaat het vast lukken!

Kunt u nog niet in de kerk komen en wilt u toch graag de dienst uit de Emmaüskerk volgen dan kan dat. Elke zondagmorgen wordt de dienst opgenomen op een cassettebandje en een usb-stick. U kunt u hiervoor aanmelden via de scriba( scribapknrutten@hotmail.com )

Startdienst:

Zondag 13 september hopen we samen een startdienst te vieren. Dit is de opening van het winterseizoen. Als het weer het toelaat gaan we deze dienst buiten op het grasveld houden, bij de paal,  in het centrum van het dorp. Wilt u voor deze dienst zelf een stoel en een liedboek meenemen. Na de dienst zijn er drie activiteiten: een bosspel, een Emmaüswandeling en voor de mensen die niet ver willen lopen is er een gespreksgroep. De collecte tijdens de startdienst op 13 september is voor het werk van hulporganisaties in Beiroet.

De  startdienst begint om half 10 en we hopen rond kwart over 12 de ochtend af te sluiten.

Kerkdienst vanuit Emmeloord.

De online-diensten vanuit Emmeloord gaan de komende tijd gewoon door. De organisatie is nu steeds volledig in handen van Emmeloord. De diensten beginnen  om 9.30 uur en zijn te volgen  via  www.pgemmeloord.nl   of  https://kerkdienstgemist.nl/stations/696  

De kerk is geen gebouw maar een beweging.

In het Friesch Dagblad van 2 augustus heeft een interview gestaan met Ds. Sifra Baayen over de creatieve manier van kerkzijn in juli en augustus in de Protestantse Gemeente van Rutten. Via onderstaande link kunt u dit interview teruglezen.

https://frieschdagblad.nl/2020/8/2/de-kerk-is-geen-gebouw-maar-een-beweging-een-gemeenschap?harvest_referrer=https:%2F%2Fwww.google.com%2F