Muzikale ontmoetingsdag


 

 

PG Emmeloord verbindt mensen met muzikale topdag!

Op zaterdag  1 april 2017 is er in MFC “Nieuw Jeruzalem Kerk”  in Emmeloord een muzikale ontmoetingsdag. Er is een dagprogramma voor koren, bandjes en solisten en een geheel verzorgd avondprogramma met een optreden door een projectkoor met band en solisten.

Dagprogramma op 1 april

Het dagprogramma is een open podium voor koren, muziekgroepen en solisten uit Emmeloord en de NOP.  Het gaat om een muzikale ontmoetingsdag in het kader van het jaarthema ‘Deel je leven’.

Op deze dag is het belangrijkste het delen van plezier in samen zingen en muziek maken, genieten en geraakt worden door de woorden of de muziek. De muzieksoort, zang of stijl die wordt gehanteerd is niet van belang of bij voorbaat voor deze ontmoetingsdag uitgesloten. Het gaat om een open ontmoeting van mensen, groepen en koren van binnen en buiten de kerk.  Het muzikale programma van deze ontmoetingsdag is een gratis ‘aanbod’ voor alle inwoners van Emmeloord en de NOP. Ieder kan vrij in en uit lopen.

Een afwisselend programma van de deelnemende groepen geeft de bezoeker een keur aan muziekstijlen. Voor elk wat wils!  Ondertussen hebben zo’n 22 groepen zich aangemeld. Het dagprogramma begint om 10.00 uur en eindigt om ca. 17.00 uur. Er zijn twee zalen ingericht. Dit geeft de dag een festivalkarakter met keuzemogelijkheden voor het publiek.  Het maakt dus niet uit wanneer je komt, maar houd de programmering van die dag in de gaten via facebook en de website.

Avondprogramma  (Wegens grote belangstelling nu al met extra uitvoering op zondagmiddag!)

Op zaterdagavond 1 april (20.15 uur) en zondagmiddag 2 april (14.30 uur) wordt er door een projectgroep van ca. 80 muzikanten een concert gegeven met 18 verschillende popsongs. De rode draad zal “deel je leven” zijn, die door bekende oude en nieuwe songs samen een levensloop vormen. Het zijn liederen die de mensen zeker zullen raken, van o.a. Sting, Blof, Marco Borsato, e.a.,  prachtig vertolkt door mooie bewerkingen en creatieve arrangementen van de Emmeloorders  Bert Schonewille, Henk Lip en Jan Gerzinus Jongsma.  Het is een nieuw project, geïnspireerd vanuit de jaarlijkse Passion die miljoenen kijkers trekt. Op dezelfde wijze zullen met dit concert vele mensen in beweging worden gebracht. De projectgroep is sinds 1 oktober iedere week op maandagavond bijeen om liederen in te studeren. Er heerst een prima sfeer, en de deelnemers kijken nu al uit naar de eerste zaterdag van april.  Voor de actuele informatie wordt u verwezen naar de facebookpagina “thankyou4themusic”.  Om online kaarten te bestellen voor het concert op zaterdagavond of zondagmiddag gaat u naar de website van thankyourforthemusic.nl