Samenvoegen Diaconie en Zending

Samenvoegen Diaconie en Zending

Na overleg binnen de kerkenraad willen de Diaconie en de Zendingscommissie hun voornemen uitspreken om hun taken meer gezamenlijk te gaan oppakken. Hiervoor is besloten dat al hun vergaderingen voortaan samen zullen plaatsvinden. We hopen zo elkaar te kunnen ondersteunen in drukkere periodes en elkaar te enthousiasmeren bij het zoeken naar (nieuwe) doelstellingen en projecten. De samenwerking gaat verder onder de naam ‘College van Diakenen’. Dit college bevat 3 diakenen en 2 zendingsleden. In het kerknieuws kunt u onze berichten terugvinden onder het kopje ‘Diaconie en Zending’. De komende 2 jaar willen we gebruiken om hier een duidelijke lijn en visie te krijgen. Het blijft belangrijk om beide onderdelen in hun eigen licht te zetten.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Vanuit het College van Diakenen bevelen we onderstaande acties van harte bij u aan:

 

red-schaatsmee-2Schaatsen voor Red een Kind: wie durft? Red een Kind On Ice is een ijskoud sportief evenement voor mensen met een warm hart. Schaats op 21, 24, 28 of 31 januari 2020 mee in de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Meld je aan voor de Red een Kind On Ice – ploeg en schaats mee voor het goede doel! Elke dag sterven duizenden kinderen aan de gevolgen van armoede. Die werkelijkheid is hard te verteren! Daarom zet Red een Kind zich in om de levensomstandigheden van deze kinderen te verbeteren. Door de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen voor Red een Kind lever jij een directe bijdrage aan een hoopvolle toekomst voor kinderen in armoede! Durf jij de uitdaging aan om een schaatstocht van 100 of 200 km af te leggen?  Doe mee! Op www.redeenkind.nl/onice kun je je aanmelden voor de Red een Kind On Ice – schaatsploeg. Ook vind je daar een brochure met praktische informatie over reis & verblijf én schaatstips van professionele marathonschaatsers.  Heb je belangstelling of weet je iemand die dit zou willen? Neem dan contact met mij op! Contactpersoon Ilse van Dommelen: ilse.vandommelen@redeenkind.nl | 06 – 11 50 83 90.

 

Steun met uw stem “Stichting Kinderhulp Oeganda”

hands-2

De KRO-NCRV heeft Stichting Kinderhulp Oeganda als goed doel genomineerd voor de warmhart actie welke door deze twee omroepen georganiseerd wordt. Het goede doel met de meeste stemmen maakt kans op prijzen van € 10.000,–,  ,5 5.000,–, € 2.500,– en € 1.000,–Uw stem is dus een geweldige steun voor de wees kinderen in het kinderdorp Bulamu in Oeganda. De kerkenraad, diaconie beveelt deze actie bij u aan. Het stemmen kan alleen via internet en gaat als volgt:

Ga naar;  www.kro-ncrv.nl/warmhart/stichting-kinderhulp-oeganda  dan komt u op de stempagina van onze stichting en kunt u uw stem op ons uitbrengen. Het stemmen kan van 11 juni tot 30 september. Ieder e-mail adres mag stemmen, misschien zijn er meer in uw familie die kunnen stemmen. Samen kunnen we het verschil maken.

Alvast bedankt voor de steun via uw stem.